tirsdag den 1. december 2015

Er sukker en skurk? 
Nul sukker-politik. GULP!  
Hørte vi rigtigt? Hvordan skal vi nu spise vores havregryn? Drikke kaffe? Bage vores yndlingskage? Hygge til filmaften? 
Det er ikke nogen hemmelighed at hele verden spiser for meget sukker.  Og at et for stort sukkerindtag ikke er godt for kroppen. For sukker feder. For meget sukker kan føre til overvægt. Og med overvægt øger vi risikoen for at dø for tidligt. Bum!  
Og så er der den gamle sejlivede myte om sukker og hyperaktive børn….hmmmm….. 
Et ordsprog siger: ”Man skal vælge sine kampe med omhu”.  
Vi spørger derfor igen: Nul sukker-politik?? På en sikret døgninstitution??? Unge mellem 12 og 17 år anbragt i varetægtsurrogat, til pædagogisk/psykologisk observation, på farlighed, til længerevarende behandling og afsoning. Helt ærligt – nul sukker? Seriously???? 
Nul-sukker politik trådte i kraft 1. oktober 2015. Tiltaget skal i første omgang løbe i tre måneder og herefter evalueres. Tiltaget har fået en blandet modtagelse blandt de voksne (pædagogerne). Med en overvægt (hahaha) af skeptikere. Alle unge synes ubetinget at det er en skandaløs politik, som bør ophøre ASAP!  
Vi bliver nødt til at spørge os selv: Hvorfor? Hvad er formålet? Hvad er målet? Hvad skal det gøre godt for? Og ikke mindst, for hvem? Institutionen eller de unge? Er det blot en måde institutionen kan ”brande” sig selv på? Giver det flere ”kunder i biksen”? Eller er det ubetinget af omsorg for de unge mennesker? Som man jo ellers nok kunne tro har rigelige laster, uvaner og dæmoner at kæmpe med….. 
Ingen ved det – alle taler om det, så det og meget mere vil vi søge at finde svar på og dele med Jer her på Sukkergris.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar